Музей "Васил Левски" представя 20 документални филма за Апостола
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 09 Ноември 2017 11:51

В Национален музей „Васил Левски“ бе открит преглед на съвременни документални филми за Васил Левски. Инициативата е по повод 80 години от създаването на музея на Апостола в Карлово. Прегледът беше открит от директора на музея Дора Чаушева и заместник-кмета на община Карлово Антон Минев.
Документалните филми, които

 

зрителите могат да видят в Експозиционната зала на НМ „Васил Левски“ на 9 и 10 ноември представят един друг поглед към живота и образа  на Апостола на свободата. Учениците от карловските училища също ще могат да видят част от филмите, по време на организираните прожекции в СУ „Васил Левски“ и СУ „Христо Проданов“.
Първата излъчена прожекция, съдържа кадри, които киното е посветило Апостола, от негови чествания през годините и е направен от Българска национална филмотека през 2007 г. по повод 170 години от рождението на Васил Левски.
На откриването в НМ“Васил Левски“ присъстваха проф. Пламен Митев от Софийския университет, проф. Емилия Стоева от Театралната академия, заместник-кметът Стойо Карагенски, представители на НМ „Христо Ботев“ и Регионален исторически музей – Ловеч, общественици и граждани.
По време на откриването, карловският художник  Атанас Сеизов подари портрет на Васил Левски на директорката на музея Дора Чаушева.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker