Ансамбъл "Розова долина" ще завърти българско хоро на площад "Старе место" в Прага
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 12 Ноември 2017 16:46

Ансамбъл "Розова долина" ще завърти българско хоро на площад "Старе место" в Прага. Формацията ще представи музикални и танцови образци от родния фолклор.

Танцьорите ни ще омаят Прага и с пресъздаване на различни ритуали, свързани с българската роза. Програмата включва още аудиовизуални композиции, които ще представят Карлово и Розовата долина като културно-туристическа дестинация.

Изпълненията на карловските танцьори от Народно читалище "Васил Левски" са в рамките на културните прояви в центъра на Прага, посветени на Българското председателство на Съвета на Европа и Европейската година на културното наследство.

Те са организирани от Българския културен институт - Прага в партньорство с Посолството на Република България в Чехия и Община Прага.

Формацията на карловския  ансамбъл "Розова долина" ще поднесе музикално-танцов концерт, наречен  „Жива традиция”, на 7 декември 2017 г. на най-емблематичното място в Прага - площад "Старе место".

Традиционното събитие е част от календара на чешката столица и ще фокусира вниманието върху българските културни традиции.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker