Пътят Баня-Карлово готов до Коледа
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 23 Ноември 2017 18:12

До 15 декември ще бъде завършен основният ремонт на пътя Карлово – Баня. Това съобщи пред журналисти инж. Дончо Атанасов, председател на Агенция „Пътна инфраструктура“,  след инспекция на строителните дейности, предаде репортер на Радио „Фокус“ Пловдив. По мнението му строителните дейности вървят в срок и при добри метеорологични условия за Коледа жителите на региона

 

ще се радват на един прекрасен път. Атанасов припомни, че този участък е останал от 2009 година и досега не е била намерена възможност да се ремонтира. Той апелира към шофьорите да карат внимателно след ремонта на пътя. „Опитът показва, че където пътят е лош, няма тежки пътнотранспортни произшествия, където е направен започват тежките произшествия с фатален край“, каза инж. Атанасов.
Той добави, че ремонтът на този път струва около 6 млн. лева с ДДС. Отсечката е дълга 9.2 км.  Инж. Атанасов добави, че ще бъде направено и кръговото кръстовище на изхода на града, в посока Сопот, очаква се това да стане всеки момент. Там ще бъдат вложени около 700 000 лева. „Така че до 1-2 години пътищата в Карлово ще бъдат в прекрасно състояние“, каза инж. Атанасов.  По думите му за превантивен ремонт на път I-6 ще се търсят допълнително средства до 2019 година и той ще започне най-вероятно на етапи.
Апел към шофьорите за безопасно шофиране отправиха и областният управител Здравко Димитров, както и кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Източник: Агенция Фокус

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker