Кабаиванов покани на Вечер на отечестволюбието Караянчева
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 24 Ноември 2017 17:24

Председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева направи първото си официално посещение в Карлово. Тя бе посрещната пред Община Карлово с почетен караул от 61-ва Стрямска механизирана бригада и кмета д-р Емил Кабаиванов. След среща с кмета и ръководството на общината, г-жа Караянчева присъства на представянето на книгата „Азъ служих при Дранговъ“ с автор Красимир Узунов, което се състоя в Камерната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“
Събитието започна с прожекцията на филма „Две смърти не стигат“, след което д-р Кабаиванов представи гостите, сред които: генерал Константин Попов – председател на Комисията по отбрана в НС, народните представители: вицеадмирал Пламен Манушеви, Веска Ненчева и Жельо Бойчев, полковник Деян Дешков изп. дл. командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, председателя на Общински съвет – Карлово Теодор Шойлеков, автора на книгата Красимир Узунов и благодари на г-жа Караянчева за присъствието й.
Книгата „Азъ служихъ при Дранговъ“ е написана във връзка със 100 годишнината от смъртта на полковник Борис Дрангов, поредната от творчеството на автора, посветена на Първата световна война, на най-голямото и велико усилие на българския народ за освобождение и обединение на Отечеството.
„Такива родолюбиви теми, такива хора като Дрангов трябва да бъдат разказани. Защото Дрангов е история. Дрангов е гордост. Дрангов е храброст. Един достоен български офицер.“, каза председателят на Народното събрание  в своето изказване. „Такива родолюбиви теми, такива хора като Дрангов трябва да бъдат разказани. Защото Дрангов е история. Дрангов е гордост. Дрангов е храброст. Един достоен български офицер.“, каза председателят на Народното събрание  в своето изказване.
„Нашите воини са единствени, които са стоели до последно, до последния човек са умирали. Няма друг такъв войник. Другите са се предавали….Ние сме длъжници на тези хора, длъжници сме на всички загинали, длъжници сме на всички останали живи, които забравихме и отрекохме. Длъжници сме на полковник Дрангов. Длъжници сме за това, че този невероятен военен педагог, че този истински родолюбец, не сме го изучавали, не сме изучавали неговите трудове, не сме се учили от него на родолюбие, на дълг, на чест, на войнски добродетели. За това правим това представяне.“, каза вицеадмирал Пламен Манушев при представянето на книгата.
„Достойнството на тази книга е, че ни обръща към едни истински времена, времена пълни с лидери, с хора с висока стойност“, изтъкна ген. Константин Попов.
След представянето на книгата д-р Кабаиванов връчи на председателя на Народното събрание Почетна грамота за проявено и доказано родолюбие, патриотизъм и вярност към заветите на Апостола на свободата, кристал и златна значка с образа на Васил Левски. Почетни грамоти и значки бяха връчени на ген. Константи Попов, вицеадм. Пламен Манушев, народните представители Веска Ненчева и Жельо Бойчев, Красимир Узунов.
В препълнената Камерна зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“, д-р Емил Кабаиванов награди с екземпляр от книгата „Азъ служихъ при Дранговъ“ заслужили ученици и  В препълнената Камерна зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“, д-р Емил Кабаиванов награди с екземпляр от книгата „Азъ служихъ при Дранговъ“ заслужили ученици и военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, директори на училища и учители, карловски общественици, директори на музеи, историци, членове на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и граждани.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker