Карлово се побратимява с германския град Зехайм-Югенхайм
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 30 Ноември 2017 18:12

Общинският съвет днес одобри предложението на кмета Емил Кабаиванов за подписване на Споразумение за сътрудничество с община Зехайм – Югенхайм, Федерална Република Германия. В споразумението са набелязани основните насоки за взаимно сътрудничество и укрепване на връзките между двете общини – в областта на културата,

 

спорта, икономиката, туристическата и др. области, както и обмен в областта на градското управление и опит в организацията на местното самоуправление.
На 20 септември 2017 година община Карлово направи дарение на фондация „Хайлигенберг Югенхайм”, дворец Хайлигенберг в община Зехайм – Югенхай -  резници от маслодайна роза сорт „Дамасцена” и от сорта „Стара Карловска роза”, както и разсад  от лавандула. Там вече са оформени  алеи, те са обозначени с  табела „Дарение от община Карлово”. Годишният брой посетители на двореца е около 50 хиляди души и чрез дарението ще популяризираме нашата община и България, обясни Кабаиванов.

 

Председателят на фондацията д-р Йохим Хорн дари на община Карлово фиданки от магнолия, които да бъдат засадени в парковете  „Здраве”, „Водопад” и „Стадиона””, заяви д-р Кабаиванов.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker