Празнична елха озарява Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 04 Декември 2017 16:23

Карлово грейва в светлините на коледната украса. Тази вечер кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и Царицата на розите 2017 Христина Караколева заедно ще запалят светлините на елхата. Коледното дърво се извисява на площад „20 юли”, а тази церемония събира всяка година стотици деца и техните родители.

Площадът и пешеходната зона от паметника на братя

Евлоги и Христо Георгиеви началото на парк „Водопад” тази вечер също ще засияят. Акцентът в украсата тази година са гирляндите с led-осветление с цветовете на българското знаме – бяло, зелено и червено.

Ритуалът по запалването на светлините на елхата и украсата ще сложи началото на коледните и новогодишните празници, които продължават до 10 януари.

Децата от Карлово ще посрещнат Дядо Коледа на площада на 15 декември. Само три дни по-късно възпитаниците на школата по рисуване „Карловски арт колорит” на Пенка Николова ще подредят празнична изложба в камерната зала на читалище „Васил Левски”.

И тази година в дните преди Коледа военният духов оркестър на 61-ва Стрямска бригада ще поднесе празничен концерт на карловци. Проявата е на 19 декември от 18.00 часа в камерната зала на читалището.

На следващия ден в големия салон на читалището и празничния концерт на самодейните колективи, наречен „Коледа-празник на надеждата”. В него ще участват и изпълнители от НУМТИ „Добрин Петков” в Пловдив.

На 21 декември ще стане известен победителят в конкурса „Моето писмо до дядо Коледа”, организиран от общинската библиотека

Военният клуб също се присъединява към празничните прояви. На сцената в камерната зала ще излезе формацията на клуба Карловойс. Началото е от 18 часа.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker