Доброволците на Цветина с приз за парк "Войнишка майка"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 09 Декември 2017 08:54

Доброволците, които създадоха най-якото място  край парк "Войнишка майка" в Карлово, получиха приз за своят проект. Отличието е за  сдружението „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, управляващо Младежкия информационен център в Карлово. То получи цялостното  признание за 10-годишната си работа в сферата на младежката дейност и насърчаване на младежкото доброволчество. С над 150 международни проекта по програмата, 11 проекта по Европейска доброволческа служба и различни кампании и инициативи на местно ниво сдружението е сред най-активните младежки организации в страната. 

На конференцията на програма „Еразъм+“ сдружението бе сред петте организации за цяла България, получили признание и награди за работата си с младежи доброволци.
За конкурса „Най-добра доброволческа инициатива“ тази година сдружението кандидатства с инициативата за изграждане на „Якото място в Карлово“ в парк „Войнишката майка“ - инициатива, която стана възможна благодарение на проекта на сдружение „БГ Бъди активен“, но и основно на доброволческия труд и ентусиазъм на всички, активно включили се в обновяването на парка - деца, младежи и граждани.

„Признанието ни ангажира и мотивира, като Младежки информационен център и Евродеск точка, да продължим да предоставяме възможности за активно младежко включване в местни, национални и международни проекти, за да допринасяме както за личностното израстване на доброволците, така и за подобряване средата на живот за цялата местна общност, сподели ръководителят на сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ Цветина Захарлиева.
Предметните награди, които сдружението получи, ще бъдат използвани за подобряване работата по проекти на организацията: магнитна дъска за планиране на нови проекти, професионален фотоапарат за по-добра визуализация на инициативите и проектите ни, пътнически сак за още много международни проекти по програма "Еразъм+" и зарядно, за да се презареждаме с нови сили, идеи и емоции, разказа Цветина Захарлиева.

Организацията подготвя доброволческо парти за всички свои активни младежи доброволци, но преди това ги чака още една доброволческа акция, насочена към децата на община Карлово.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker