Карлово се поклони пред паметта на загиналите в Кербала
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 23 Декември 2017 17:29

На 22.12.2017 г. пред „Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм” в района на 61 Стрямска механизирана бригада се проведе ритуал-панихида и поднасяне на венци и цветя за почитане паметта на загиналите военнослужещи в борбата със световния тероризъм.
Да почетат паметта на загиналите на ритуала присъстваха заместник-министърът на отбраната г-н Анатолий Величков, началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет - Карлово г-н Теодор Шойлеков, о.з. полковник Антон Мерудийски – председател на СОСЗР-Карлово, граждани, близки, приятели и колеги на загиналите военнослужещи.
В словото си заместник-министърът на отбраната г-н Анатолий Величков каза, че подвигът и саможертвата на загиналите войни няма да бъдат забравени и те ще останат завинаги в пантеона на българската бойна слава.
Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев отбеляза, че споменът за загиналите е памет за Българската армия, защото те са героите на новата ни военна история, защото и сега, и в бъдеще ще ги нареждаме сред хилядите български войни, допринесли за българската бойна слава.
В памет на загиналите военнослужещите бе отслужена заупокойна молитва от Архиерейският наместник на Карловската духовна околия - отец Марко.
За почитане на тяхната памет и героизъм венци и цветя бяха поднесени от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски, командира на 61 мбр, кмета на община Карлово, председателя на Общински съвет - Карлово, представители на СОСЗР –Карлово, колеги, приятели и близки на загиналите.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker