Цвета Караянчева пристигна в Калофер за 170 години от рождението на Христо Ботев
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 05 Януари 2018 16:38

В Калофер започнаха проявите, посветени на 170 години от рождението на гениалния поет и революционер Христо Ботев. По инициатива на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и с решение на Карловския общински съвет 2018-та бе обявена на година Христо Ботев.

За Ботевите чествания в неговия роден град  пристига председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

На площада пред мемориалния комплекс "Христо Ботев" тя  бе

 

посрещната от представителна рота на 61-ва Стрямска бригада и  приеме строя, както  и от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов.

Цвета Караянчева поднесе цветя пред паметника на майката на поета Иванка Ботева и пред бюст-паметника на Христо Ботев в Националния музей „Христо Ботев”.

В  18.00 часа  в големия салон на градското читалище  започна тържествено събрание, посветено на 170 години от рождението на Христо Ботев. На него председателят на Народното събрание произнесе слово.   На събранието присъстват кметът на Карлово Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет на Карлово Теодор Шойлеков, кметът на Калофер Румен Стоянов и командирът на 61-ва Стрямска бригада  бригаден генерал Пламен Йорданов.

Утре честванията, посветени на Христо Ботев продължават. С встъпително слово за поета-революционер в 11.00 часа на площада в Калофер  кметът на Карловска община д-р Емил Кабаиванов ще открие тържествения митинг. В края на проявата на паметника на Христо Ботев в мемориалния комплекс  ще бъде положен гирлянд на славата.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker