Народът на бунт, иска си влаковете Карлово-Пловдив
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 21 Януари 2018 09:32

Жители на Карлово, Калояново и останалите селища около жп линията Карлово-Пловдив са готови да движението на влаковете. те искат редовни пътнически превози по трасето.Повече от година в продължение на  четири  часа следобед няма нито един влак по направление Карлово - Пловдив. Да се възстанови движението на композицията, тръгваща в 15,32 ч. от Карлово, настояват хората.

Ощетените са направили

 

подписка от близо 160 човека, която е депозирана в Министерството на транспорта, в БДЖ „Пътнически превози“, както и в различни институции. До момента искането им не е удовлетворено. Липсата на този влак, спрян в края на декември 2016 г., създава затруднение на мнозина, особено през зимата.

Това беше най-удобният влак, с който ние, пенсионерите, пътуващи с абонаментни карти, както и други с карти, се прибирахме в Пловдив, оплака се Методи Божков, един от потърпевшите пътници. На много пенсионери като него се налагало да пътуват ежедневно, за да носят храна и лекарства на възрастни и болни родители, които живеели в селата, както и да нахранят животните и да нагледат двора.

Пристигали сутринта и тръгвали следобед обратно за Пловдив с карловския влак. Повече от година обаче са лишени от това удобство. Божков уточни, че по направлението Карлово - Пловдив има 5 гари и 7 спирки. От тях се качват пътници от 17 села и 4 вилни зони в Средна гора. 

Той е разочарован от отговора, който получил от управителя на БДЖ „Пътнически превози“ ЕООД инж. Христо Иванов. В писмото пише, че „основната причина за промяна на графика е с оглед осигуряването на връзките на влаковете на пътуващите ученици и работещите в Карлово и Пловдив.

Исканата от вас промяна не може да бъде удовлетворена, тъй като ще е за сметка на Община Хисаря“. На среща, на която е обсъждана транспортната схема, представител на Община Хисаря е заявил, че се нуждаят от допълнителен влак в направление Пловдив във времевия интервал от 17,35 до 20,35 ч., както и от Пловдив до Хисаря около 17 ч. 

През декември м.г. кметът на Община Калояново Георги Георгиев също e изпратил писмо до управителя на БДЖ „Пътнически превози“ ЕООД инж. Христо Иванов с молба в разписанието за 2018 г. да има влак около 15 ч. от Карлово за Пловдив. В новото разписание обаче, което влезе в сила от 10.12.2017 г., влак по това направление в искания час няма.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker