Спешно ремонтират болницата и училището в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 21 Януари 2018 09:39

Спешни аварийни ремонти започнаха в МБАЛ „Д-р Киро Попов” и в средно училище „Христо Проданов” в Карлово. Покривите на двете сгради бяха съборени по време на ураганната буря, която вилня в четвъртък.

От тази сутрин работници ремонтират покрива на южното крило на болницата, но без покривна конструкция е и северната част на сградата. Много от прозорците са с разбити стъкла и дограми и това прави кабинетите и стаите необитаеми.

Според метеорологичната прогноза днес следобед ще започнат дъждове, които ще преминават в сняг.Това означава, че от съсипаните покриви на сградите може да започнат течове в стаите и кабинетите, коментираха заместник-кметът на общината Стойо Карагенски и управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов” д-р Христо Пелев.

Местна фирма започна ремонт и на покрива на училище „Христо Проданов”.

Не можем да си позволим да бездействаме, не можем за затворим болницата и училището, заяви заместник-кметът на Карлово Стойо Карагенски.

Още вчера комисии оцениха щетите от урагана в Карлово за около 1 милион лева. Събрани са снимки и изчисления на специалисти, които доказват щетите. Нужните средства за ремонт на училището са поне 250 000 лева, сочи оценката.

Документите за пострадалите обекти ще бъдат представени пред Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване при бедствия и аварии. Тези средства трябва да бъдат осигурени колкото може по-скоро, заявиха от общината.

Пораженията са тежки за общината, заделянето на толкова средства ще затрудни дейностите , но в нямаме друга алтернатива, освен да се справим, коментира Карагенски.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker