Точна сметка: 10 хиляди лева за 140 години от рождението на Ботев в Калофер
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 26 Януари 2018 17:49

10 хиляди лева струват на общината честванията, посветени на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев в Калофер. Това стана ясно след питане към кмета на общината, отправено от общинския съветник Тодор Диклиев от групата "Възраждане на Карловска община".
Парите са били преведени по сметката на кметство Калофер на 3 януари. Според представените фактури с парите са платени концерт за 1600 лева, озвучаване за 1000 лева, фойерверки и илюминации - 1500 лева, с част от сумата е платена храна.На тържествата на 5 и 6 януари 2018 г. гости бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на комисията по отбрана в парламента ген. Константин Попов, народни представители, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметове на населени места, ръководители на държавни и общински институции.

С около 3 400 лева от тези пари обаче са били платени стари фактури, част от които са от 2014 година. Това стана ясно от отговор на кмета на община Карлово Кабаиванов в питане от общинския съветник Тодор Диклиев. Фактурите са платени на фирмата на съпругата на Стоянов. Кметът на Калофер заяви, че кметството не получава от общината дължимите пари редовно и това е пречка да се разплаща с доставчици на ток, услуги и дейности.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker