Ротарианци вдигат Карлово на длан
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 05 Февруари 2018 09:32

Бронзов  3D макет на града ще възпее емблематичните места във възрожденския град

Карлово на длан ще видят в най-скоро време жителите, гостите  и туристите, които идват в града. Върху солиден фундамент, „застлан” с  картата на града ще грейнат емблематичните обекти на Карлово.  Това са паметникът на Васил Левски, двете църкви „Свети  Николай” и „Света Богородица”, Куршум джамия, сградата на

Историческия музей, част от историческите и архитектурните забележителности на Старо Карлово, паметникът на братя Евлоги и Христо Георгиеви.

Карлово на длан ще е 3 D макет на сърцето на града. Той ще бъде изработен от бронз и има амбицията да бъде своебразен паметник, а в същото време и карта на града  с нужните ориентири.

Инициативата за неговото изграждане е на Теодор Шойлеков, председател на Общинския съвет и президент на Ротари клуб – Карлово. Всеки президент на Ротари  в своя мандат поема лична инициатива, която да бъде значима и полезна за града. Така през годините  благодарение на Ротари  бяха изградени детски площадки, бяха подпомогнати ученически проекти, бе изграден паметникът на Евлоги и Христо Георгиеви.

Монументът „Карлово на длан” ще е от бронз, негово изпълнение вече е възложено на скулптора Борис  Борисов, той е авторът на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово.  Средствата за  рeализирането на  проекта ще бъдат изцяло от дарения. Ротари клуб – Карлово вече направи първата вноска. На благотворителен бал през декември 2017 година дойдоха  120-130 човека,  те дариха средства и  бяха събрани 9 хиляди лева. През пролетта ще организираме още един благотворителен бал, заяви Теодор Шойлеков. Имаме уверението на кмета на  д-р Емил Кабаиванов че общината също ще подкрепи проекта на Ротари клуб, заяви  Теодор Шойлеков.

Междувременно  организацията направи две ценни дарения на карловската МБАЛ „д-р Киро Попов”. За да подпомогнат болницата дарения направиха Любен Белперчинов, Петър Даскалов, Христо Христов –Стенси, кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Бяха събрани 3000 лева. С половината от тях бе закупена флебопреса за рехабилитация на жени, претърпели операция от рак на гърдата. С останалите 1500 лева ще бъде закупено родилно легло за АГ отделение на болницата, припомни  Шойлеков.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker