Николай Новаков: Филчев съди културната институция, „на която е посветил живота си“
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 15 Февруари 2018 08:28

Интересни подробности около случая с уволнения директор на къща-музей „Иван Вазов“

По думите на зам-кметът Николай Новакова преди известно време, използвайки евтини сценични ефекти, самият Филчев залял града и социалната мрежа с истерия. Бившият директор

създаде медиен шум, с който целеше да си изгради образа на жертва, неправомерно уволнен и филантроп. Нееднократно Филчев декларира, че музеят е целия му живот и дори вече да е извън системата „ще помага с каквото може“ на културната институция, твърди Новаков.

 

Истерията отшумя, медийният шум отмина и е време истината да излезе наяве, убеден е зам.-кметът. По думите му към момента на уволнението на Стефан Филчев са изплатени всички дължими суми по трудовите отношения с община Сопот. Въпреки това Филчев завежда дело срещу общината за неправомерно уволнение. Но какво се случва няколко месеца след това. На 01.02.2018г., чрез адвоката си подава молба до Районен съд Карлово, с която се отказва от иска си спрямо община Сопот и го пренасочва към къща-музей „Иван Вазов“. Този юридически завой  на Филчев изцяло компрометира и опровергава твърдението му, че уволнението му е неправомерно, незаконно и за това има вина ръководството на община Сопот, твърди Николай Новаков. Според него пренасочването на иска към къщата-музей напълно компрометира изказванията на Филчев за отношението му към институцията и показва истинските му намерения.

Зам.-кметът Николай Новаков прикани Филчев да изплати дължимите му към общината 720 лева разноски по делото.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker