Почетохме Апостола с литургия и митинг
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 19 Февруари 2018 15:29

Архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола бе отслужена в църквата „Света Богородица” в Карлово. Службата бе

изнесена

от знеполският епископ Арсений, викарий на пловдивския митрополит Николай, в съслужие с други свещеници. Църквата е част от живота на Левски. Четири години той е служил там като певец и дякон. Там е бил ръкоположен в йеродяконски сан. Моментът е изографисан върху стените на църквата.
В 11.00 часа на площад „Васил Левски“ започна възпоменателен митинг-поклонение по повод 145 години от гибелта на Апостола. В ритуала участват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, представителни роти и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Там Елена Генчева, ученичка от 11 а клас ще прочете есето си, посветено на Левски, с което спечели първо място в литературната вечер „Апостола…“. След това участниците в поклонението ще преминат с шествие до родната къща на Левски, където ще  отдадат почит на майката му Гина Кунчева, по повод 140-та годишнина от нейната смърт.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker