Ненко Трифонов стана Фермер на Тракия в престижен конкурс
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 20 Февруари 2018 00:08

Ненко Трифонов бе удостоен с приза Фермер на Тракия в 15-ия, юбилеен конкурс на вестник „Марица“ - „Фермер на Тракия 2017“. Той спечели конкурса в  категория  „Животновъдство“. Експертно жури към приложение „Агро“ оцени номинираните фермери. Редом с фермера от Ведраре с приз Фермер на  Тракия в категория "Растениевъдство" бе удостоена Хатидже Ислямова.

В оспорваната битка влязоха над

 

50 земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, а до финал достигнаха 11. По регламент те се номинират от съответните областни земеделски дирекции.  

И двамата призьори са потомствени фермери. Агрономът Ненко Трифонов има модерна ферма със 700 говеда и 300 бивола в село Баня.  Затворил е цикъла на производство с мандра, в която произвежда мляко и млечни продукти.
Хатидже Ислямова - икономист по образование, управлява и развива мащабно стопанство от 10 000  декара в община Калояново.
Тържествената церемония по награждаването се проведе снощи в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“. Тя се реализира с подкрепата на Аграрен университет - Пловдив „Евро Ферт“, МЕТРО, „Агрион“ и „Порше“ - Пловдив.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker