Посрещаме 34-тия контингент от Афганистан /Обновена/
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 26 Февруари 2018 00:37

Днес посрещаме бойците от 34-тия контингент, който бе на мисия в Кандахар, Афганистан. На 26.02.2018 г. от 15:00 часа на пл. „В. Левски” в град Карлово ще се проведе тържествената церемония по посрещането на 34-я български военен контингент, участвал в международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан “Решителна подкрепа”.
Националният командир на

 

контингента - полковник Светослав Теодосиев ХАЛВАДЖИЕВ е началник на отдел “Специални сили” в Командването на Сухопътните войски и е участвал в 2 международни мисии на Българската армия.
Командир на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е капитан Георги Сашев ПЕРЧЕМЛИЕВ – командир на 1 механизирана рота в 3 механизиран батальон от състава на 61 Стрямска механизирана бригада. Капитан ПЕРЧЕМЛИЕВ е завършил НВУ ”Васил Левски” – град Велико Търново през 2011 г. със специалност “Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътните войски”. Това е първото негово участие в международна мисия.
Контингентът е в състав от 100 военнослужещи, от които 8 жени и включва:
- Национален елемент;
- Група за охрана на летище Кандахар в състав 76 военнослужещи;
- Щабни офицери в щаба на мисията на НАТО.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker