Нейно превъзходителство Ирит Лилиан: Карлово е истинско бижу
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 27 Февруари 2018 16:10

Кметът д-р Емил Кабаиванов посрещна посланика на Израел - Н. Пр. Ирит Лилиан, в Карлово. Нейната официална визита започна с разглеждането на Бухаловия хан, който е една от емблематичните възрожденски къщи в красивия туристически комплекс „Старинно Карлово“. Аниматор на комплекса представи пред Н. Пр. Ирит Лилиан красотата и неповторимостта на българските традиции и обичаи.
Еднодневното посещение в Карлово на Н. Пр. Ирит Лилиан продължи в Общинската художествена галерия, където тя и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов официално представиха изложбата „Израелски открития и разработки, променили света“.
„Изключително ми е приятно да посрещна Нейно  Превъзходителство посланика на държавата Израел в град Карлово - градът на българското възраждане, на Васил Левски и град на розите“, каза кметът пред посетителите на изложбата.

Посланичката благодари за топлото посрещане и гостоприемството и сподели: „Винаги ми е приятно, посещавайки различни места в България да открия такова бижу, като Карлово“.  Тя представи пътуваща израелска изложба, посветена на 70 години от създаването на тяхната държава и показваща редица израелски пионерски открития от различни области на науката, технологиите, медицината и практически приложими, но намерили широко приложение в съвременния свят изделия. Всеки посетител може да се запознае със завладяваща палитра от научни иновации и постижения, произлезли от държавата Израел и да открие тяхното въздействие върху човечеството.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker