Родилката Веска от Баня с три фирми и дългове от 257 хиляди лева
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 14 Март 2018 18:34

257 571 лева и 82 ст. дължи многодетната майка от Баня, която само преди дни роди 12-ото си дете на площада в Баня. На жената се водят три фирми, в които тя е управител. Това сочи сайтът за фирмено разузнаване ДАКСИ. "Дрогерии мед депо" ЕООД се занимава с разнообразна дейност, сред които и търговия на дребно с медицински и ортопедични стоки, пише в свое разследване marica.bg.

Тя няма задължения. Но втората фирма на Веска

 

"Пловдив Индустриал" ЕООД дължи на НАП-Пловдив 203 273.82 лева. В нея многодетната майка е управител, а дейността  е покупка и продажба на собствени недвижими имоти. Третото дружество, което е със задължение от 54 298 лева към НАП, е "Норд медикал". ЕООД-то е регистрирано с разнообразна дейност, сред които и дейности лечебни заведения за извънболнична лекарска помощ.

Справка назад сочи, че неин управител е била д-р Николета Димитрова. В момента Димитрова е едноличен собственик на  Медико-диагностична лаборатория Милаб ЕООД, става ясно от сайта за Фирмено разузнаване. 

Името на Милаб нашумя през лятото на 2015 г., когато Районна прокуратура запечата лабораторията заради съмнения за извършване на фиктивни изследвания. Персоналът бе отведен от полицията за събеседване, а собственичката на лабораторията д-р Димитрова бе задържана първоначално за 24 часа, а след това за 72 часа за опит за документална измама с цел облагодетелстване. Тогава тя отрече пред медиите обвиненията.

Недоумяваше как лабораторията е затворена без съдебно решение, а единствено с постановление на прокурор. Тогава Димитрова отрече твърденията, появили се в публичното пространство, че 5000 изследвания месечно са прекалено много за капацитета на лабораторията.Тя бе категорична, че големият обем дейност се дължи на факта, че лабораторията изследва материали от Пловдив и региона, като има сключени договори с над 300 лични лекари.

Пред "Марица" вчера д-р Николета Димитрова потвърди, че наистина е била известно време управител на "Норд медикал", а фирмата била част от холдинговата структура. В края на ноември 2011 г. д-р Димитрова напуснала и поискала да бъде освободена като управител на "Норд медикал".

"Спомням си, че бяхме при нотариус и предадох фирмата на мой колега. Това със сигурност мога да заявя, а не на жена, категорична е д-р Димитрова, запитана дали познава Веска Лучева и прехвърляла ли е на нея задлъжнялата фирма.

За разследването срещу лабораторията , започнало преди близо три години, тя обясни, че досъдебното производство в момента е в затишие. Нищо от доказателствата на прокуратурата не е внесено в съда. На въпроса дали ще търси обезщетение за пропуснати ползи д-р Димитрова обясни, че не може да предприеме това, докато не приключи досъдебното производство. Тя обаче потвърди, че загубите за лабораторията  са големи. Три месеца беше затворена, част от автомобилите бяха година арестувани, припомни д-р Димитрова.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker