Кметът Румен Стоянов посрещна 250 гости за рожден ден
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 19 Март 2018 15:18

Двеста и петдесет гости посрещна  снощи кметът на Калофер Румен Стоянов навръх рождения си ден.  За него свириха най-виртуозните музиканти на акордеон, кларнет, цигулка, гайда. Поздравленията по случай 53-тия рожден ден започнаха още около обяд в неделя, а празникът продължи почти до сутринта на 19 март.

Сред първите гости на Румен бяха колегите му от страната и от Карловска община, написа marica.bg. Тъй като Румен е председател на животновъдна асоциация специално място на трапезата на рожденика имаха животновъдите от няколко организации в региона и страната, сред които „Стария Балкан“ от Карлово и две дузини техни колеги от Родопите.

Калоферските гайдари, чиято формация бе възродена от Румен Стоянов също дойдоха на празника и отправиха музикален поздрав към рожденика. Заедно с кукерите те трогнаха до сълзи Стоянов с пъстър колаж от снимки, направени по време на техни прояви в страната.

Членовете на туристическото дружество „Хайдут“ в Калофер, чийто председател е Румен Стоянов, пристигна със скъп дар – бяла ръчно бродирана риза. Всички знаем колко Румен милее за народните традиции и народното творчество, тази риза е точно за него, споделиха туристите,  развълнуваният кмет веднага се премени с нея.

Скъпи дарове донесе на рожденика и кметът на Сопот. Деян Дойнов поднесе на своя колеги и приятел почетен плакет на община Сопот, специално издание на романа „Под игото“ от Иван Вазов, както и уникален нож, изработен от сопотските майстори.

Гостите на Румен прииждаха до сутринта, а поздравите, които му поднесоха музикантите, той оцени като безценен дар. Невероятният Васко Денев, Пламен Димитров – ръководител на оркестър „Плам“ – Русе, Христо Вълев на „Канарите“, Никола Илиев и Благой Марчев от Конушенската група, и още една дузина майстори на народните инструменти се раздадоха докрай за своя приятел.

За да има място за всички гости от заведението изнесоха част от оборудването. От залата бяха преместени хладилни витнири и шкафове, за да може всеки, дошъл да поздрави рожденика да седне на масата и опита от богата трапеза.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker