Изгоря вилята на община Сопот в Боровата гора
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 27 Март 2018 17:29

Вилата на община Сопот изгоря през нощта в понеделник. Градът изгуби емблематичен имот.  На пепел стана сграда с четири помещения, вилата бе място, в което местни колективи и туристи посрещаха празници. В нея скоро обаче не имало посетители.

Пожарът лумнал около 18.30 часа. Светкавичната реакция на огнеборците спаси от пожар Боровата гора край Сопот, която е любимо място за разходка на местните жители и туристите.

Бях на мястото на пожара, огънят очевидно гореше отвън навътре, коментира кметът на Сопот Деян Дойнов.  От огледа се вижда, че става дума за палеж, а не за искра от електрическата инсталация. Очаквам подробна експертиза, заяви още той.

Вилата на общината е  строена в края на 80-те или началото на 80-те години. Тя бе едноетажна постройка с четири помещения – антре, кухня, трапезария и спалня. Администрацията не я ползва от години, но я отдаваше под наем срещу 50 лева за 24 часа и много от жителите на Сопот, колективи от предприятия от региона празнуваха в нея в различни поводи. Сградата обаче вече е само пепел и руини. Засега е невъзможно  изграждането на  подобна  нова придобивка на Сопот, заяви кметът Деян Дойнов.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker