Съветът даде помощ на МБАЛ "Д-р Киро Попов"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 30 Март 2018 09:21

Днес на редовно заседание на Общински съвет Карлово, състояло се в зала „Васил Караиванов”, проекта за Дневен ред включваше 39 точки и 2 питания към кмета на община Карлово от общински съветници. Приети бяха решения по докладните записки: Закупуване на сценични костюми за Фолклорен танцов ансамбъл „Розова долина” гр. Карлово, Осигуряване на средства от „Фонд за органите на местното самоуправление в България-ФЛАГ” ЕАД за изпълнение на проект BG16RFOP001-1.038-OOO2-CO1 „Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в Карлово и филиали”, Предоставяне на временна финансова помощ на МБАЛ „Д-р Киро Попов” Карлово, Кандидатстване с проектно предложение по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020г. и др.
Разгледана бе и докладната записка и взето решение за изграждане на Паметен знак „Славата на Калофер” в кв. 37, УПИ І – озеленяване, по общия план на град Калофер. Повод за изграждането на този Паметен знак е 170 години от рождението на великия поет-революционер Христо Ботев и засвидетелстване на почит и преклонение пред героите от войните, родени в Калофер. Градът е дал на България и 14 генерала и многократно повече старши офицери, които са били пълководци, организатори и герои на Българската армия във войните.
Други докладни записки и взети решения са относно: предложения, свързани с подробни устройствени планове, отпускане финансови помощи на граждани, разпоредителни сделки с общинска собственост.
Всички взети решения от Общински съвет Карлово ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Карлово в законно установения срок.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker