Ангел Шаламанов: Деца, изберете име на своя парк
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 12 Април 2018 17:31

Децата на Розино засадиха тази сутрин  първите фиданки в парк, който ще стане тяхното запазено място за игри и отмора.  Осемдесет млади дръвчета – кедър и ела вече пускат корени. Кметът на Розино Ангел Шаламанов покани участниците в акцията да дадат име на парка. Там ще бъдат поставени съоръжения за детска площадка и игри на малчуганите от Розино.

Залесителните  акции  по повод Националната седмица на гората - от 2 до 8 април 2018 година тази година са  е под наслов - "Децата и гората на България - за бъдещето на зелена Европа!".

Осемдесет деца от основно училище „Христо Г. Данов” в Розино   откликнаха на поканата на кмета Ангел Шаламанов и на директора на Държавно горско стопанство Клисура да се включат в  днес залесителна акция.  Кметството предложи  терена, а лесничеите осигуриха фиданките. 30 от участниците в акцията бяха малчуганите от подготвителната  група в детската градина на селото, останалите – по една паралелка от 4-ти и 7-ми клас в розинското училище. Още преди да завършат местното училище най-малките участници в кампанията ще видят порасналите дръвчета, които сами засадиха  в парка на селото, а всички заедно ще има имах хубав спомен, че са участвали в създаването този парк, заяви кметът Ангел Шаламанов.

Ще се грижим за всяко дръвче, обещаха си децата на Розино.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker