Повишиха в ранг Районния прокурор Димитрина Шекерева
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 14 Април 2018 14:34

Административният ръководител на Районна прокуратура  - Карлово бе повишена в ранг на място. Това стана след като прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет проведе атестиране  повиши на място в по-горен ранг 18 прокурори, съобщиха от Пресцентъра на съдебната институция.


Димитрина Шекерева е избрана за ръководител на Карловската районна прокуратура през октомври 2015 година след проведен конкурс. По това време тя  има 25 години юридически стаж,  шест от тях  като прокурор в Районна прокуратура в Карлово.

„Димитрина Шекерева е много добре подготвен професионалист, квалифициран и компетентен. Познава нормативната уредба на Р.България и правото на Европейския съюз. Развила е умения за тяхното конкретно приложение. В работата си като прокурор стриктно се придържа към нормите в закона. Проявява благоприличие и въздържаност от постъпки, които биха могли да компрометират честта й като прокурор, както в службата, така и извън нея“ е написано в становище на Комисията по професионална етика при Окръжна прокуратура–Пловдив.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker