Роми се биха в Розино, прозорци на къщи и коли станаха на сол!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 25 Април 2018 10:25

Петима роми са в ареста след снощното меле в Розино, задържаните са от двата враждуващи клана Искендерови и Сребреви.

Беше голям бой, беше страшно, разказаха тази сутрин Ангел Мачев от рода Сребреви. Виж ми къщата, помляха ми дограмите, стъкла и бусове са

потрошени, плачеше мъжът. Противно на всеобщото мнение той твърди, че Искендерови, а не Сребреви, които пребиха до смърт преди години бизнесмена Георги Рогачев, са по агресивни.

Беше към 18.00 чака. Илия , брат на Ангел, от Сребревите вървял по улица „Кирил и Методий” в ромската махала, бил пийнал и носел брадва. На тази улица живеят Искедерови, които след последния бой преди месец, забранили на враговете си да минават от там. Като го видели няколко роми от вражеския клан скочили и запонали да го бият.

Имало е бой, но аз не знам какво точно се е случило, заяви пред кореспондента на „Марица” кметът на Розино Ангел Шаламанов. Не мога да бъда 24 часа в селото, нямаше ме тук, отсече категорично той. Преди месец в риск за живота си той разтърва враждуващите роми.

Тази сутрин Ангел от рода Сребреви заяви пред кореспондента на „Марица”, че в момента положението е спокойно. Разбрахме се помежду си, Искендерови казаха, че ще платят щетите по моята къща. Да не вдигаме много шум, ще намерим начин да се оправим, каза още Ангел.

От снощи в селото има полиция.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker