61-ва бригада търси 80 войници
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 21 Май 2018 00:08

Набирането на професионални войници в поделенията на Сухопътни войски продължава. Министърът на отбраната обяви свободните местна за 253 войнишки длъжности.

Във военно формироварие 28610 – София са обявени 15 длъжности. Във 2-ра механизирана бригада в Стара Загора - 80 длъжности, в 61-ва механизирана Стрямска бригада, 80 длъжности, във военно формирование ,във военно формирование 28330 - Смолян, 25 длъжности.

Конкурсът за избор на кандидатите включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка

на общата култура на кандидатите и събеседване.

Изпитът за физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м) и издръжливост (крос 1000 м) по нормативи, определени в „Единен армейски тест” за военнослужещи във Въоръжените сили на Република България. Тестът за проверка на общата култура на кандидатите включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за провеждане на теста е с продължителност 60 минути. Кандидат, който е получил под 200 точки на изпита по физическа подготовка или под 30 точки на отделен норматив или съответния брой точки на теста за проверка на общата култура на кандидатите, равняващ се на оценка „Слаб 2,00” („Неудовлетворителен”), отпада от конкурса и не се класира. Повече точки на кандидати носят по-високото образование, притежаването на военно-отчетното специалност, за което се изисква документ, владеенето на английски език, удостоверено със сертификат.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker