Тази събота: Киноложка изложба в Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 29 Юни 2018 13:33

Тази събота, 30 юни, в Сопот се открива Международната киноложка изложба. В престижната демонстрация могат да се включат само породисти кучета, с и без документ за произход.

Участниците от България и чужбина ще се оценяват по породи и класове, по породни групи и в Best in show. Победителите ще получат награди, осигурени от дарители, информира Федерация по кинология за Европа Терра Тангра.

 

Оценяването на домашните любимци по породи и възрастови категории ще направят съдии-експерти, като журирането на представителите на породата Карачаканско куче ще се проведе в отделен ринг. Най-добрите екземпляри получават титлите CAC и CACIB, с което могат да защитят шампионски сертификати. В следващия етап от състезанието сред най-достойните представители на отделните породи се излъчват най-добрите представители на десетте породни групи. Те продължават своето участие и се състезават в най-престижния етап от изложбата: Вest in show, в който се определят най-достойните сред всички отлични представители по породни групи.

 

Искам да уверя всички, че при нас експертното оценяване е обективно и стриктно. Има много хора, които не са запознати с регламента на състезанието и ще участват за първи път. За тях уточнявам, че най-важната и реална оценка на кучето, от която се определя и присъждането на титлата (или неприсъждането на такава), се дава от съдиите, при надпреварата в собствената му категория и порода. За финалния етап, Вest in show, критериите са още по-завишени, разказа в аванс Тодор Тодоров, председател на Международна организация – Федерация по кинология за Европа.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker