Фермер открил изчезналия парстир, бил мъртъв
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 13 Юли 2018 19:16

Намериха мъртъв изчезналия пастир от Клисура. Тялото на 55-годишният Минко Гетов, който бе кравар в частна ферма в землището край градчето, бе открито вчера около 16.00 часа от неговия работодател Манол Манолов, съобщиха на „Марица“ роднини на пастира. Трупът е бил в дере, близо до фермата.
Минко бе обявен за издирване на 7 юли, както „Марица“ писа той изчезна три дни по-рано, на 4 юли.
Вчера полицията предприе нова обиколка на района, около 20 човека, сред които полицаи и доброволци продължиха на претърсват местността Бялата вода, в която се намира фермата, където е работил Минко.


Според първоначалния оглед по трупа няма следи от насилие, съобщиха от полицията. Но тялото е предадено на Съдебна медицина, където патоанатоми ще направят съдебно- медицинска експертиза. Образувано е досъдебно производство.
Минко не е семеен, единствените му роднини са брат му Христо и неговата съпруга Райна, които живеят в Пирдоп. С тях обаче той не е поддържал връзка. За своя работник се грижил единствено неговия шеф, твърдят Райна Христо.
Напоследък Минко често се губил докато пасе кравите, случвало се кравите да доведат него във фермата, а не той тях, разказа пред „Марица” снахата Райна. От време на време имаше загуба на паметта.


Когато Минко изчезна, близките му най-напред решиха, че може да се изгубил в Балкана или да се е подслонил при някой овчар. Те се надяваха Минко да бъде открит жив. По-големият брат на Минко – Христо и жена му Райна подадоха жалба в полицията в събота, 7 юли.
За нас това е голяма драма, сподели Райна Гетова, снаха на изчезналия кравар. Ако не го открият жив, ще бъде поредният удар на съдбата. За съпруга ми и за мен Минко е близък и скъп човек и се молим да оцелее.
Животът на целия ни род е съпътстван с трагедии, сякаш черна прокоба тегне над нас, сподели Райна.
Преди около 15 години Минко убил по-малкия си брат Георги. Излежал присъда от няколко години. Няколко месеца след като излязъл на свобода обаче той отново се оказал зад решетки, този път за шест месеца. След това се променил, станал затворен, необщителен, а напоследък имало случаи да губи паметта си.
През 2003 година Христо, най-големият брат в семейството, и съпругата му Райна загубиха сина си при странни обстоятелства. Според разследване на „Марица” през 2003 и 2004 година се предполага, че 18-годишният Атанас Гетов е загинал при опит да отреже електрически проводник под напрежение 22 хиляди волта. Трупът на момчето бе намерен седмица след изчезването.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker