Инж. Васил Чардаклиев поведе карловци по стъпките на Апостола
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 15 Юли 2018 00:33

Родственикът на Васил Левски от Карлово инж. Васил Чардаклиев поведе за 12-та поредна година група в националния туристически поход „По стъпките на Апостола”. Карловските туристи  потеглиха по своя маршрут в петък, 13 юли с автобус до най-високата част на прохода Беклемето в Стара планина. Маршрутът им

минава през хижите „Козя стена“, „Дерменка“, „Добрила“, „Васил Левски“ и „Хубавец“. Редом с Васил Чардаклиев ще бъде неговата съпруга Веска, която също е редовен участник в инициатива. За помощник-водач на карловската група е определен архитект Божидар Крушевски, също запален планинар и редовен участник в похода. В групата има и младежи от града на Апостола.

 

По традиция карловските участниците ще бъдат изпратени на похода от членове на местния комитет „Васил Левски“. Задължителен атрибут на групата е знамето на Карлово.

Тази година е 24-тото издание на Националния туристически поход. Началото бе положено от Васил Копчев, учител по история в плевенско училище, вече пенсионер. Тази година в националната инициатива са се включили над 200 човека на различни възрасти. Сред тях има ветерани, които са над 70-годишна възраст. Всяка година в похода се включват и млади родители с деца около 3-годишна възраст.

Туристите са от градовете Плевен, Карлово, София, Никопол, Видин. Участниците са разпределени в 7 лъча. Единият от тях ще има екстремни преходи по 7-8 часа дневно. Традиционен е лъчът „Ветераните“. Участниците в него ще направят поне три прехода.

Туристите от различните лъчове ще се съберат в Карлово на 18 юли преди обед. Там на площад „20 юли“ ще бъдат официално посрещнати от кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, след което ще се включат в Народния събор, посветен на 181 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker