На 18 юли: Знакови думи на Кабаиванов за Карлово и Апостола!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 19 Юли 2018 18:15

Знамето на Карловския революционен комитет, основан от Васил Левски се развя снощи на площада в родния град на Апостола. То бе внесено край паметника на Васил Левски от представителни части на 61-ва Стрямска механизирана бригада и това бе началото на тържествен митинг –заря, посветен на 181 години от рождението на Васил Левски. В емоционално десетминутно слово кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов подчерта мястото на Карлово и на Васил Левски в българската история.

Край Калово бе открито едно от най-старите обработени злата в света на над 5500 години. На 8 километра от Карлово е единствения запазен тракийски град. Карлово даде един от българските владетели Смилец, подчерта Емил Кабаиванов. Карлово заема своето истинско достойно място в най-новата история на България , историята на Българското Възраждане, историята на българската национална революция. Карлово даде личности като Райно Попович и Теофан Райнов, Иван Грозев, братята Евлоги и Христо Георгиев, Иван Евстатиев Гешов. И разбира се , Карлово даде на България най-великия, най-чистия, еманацията на българския дух и на българските стремления - Апостола на българската свобода, заяви още Кабаиванов.

„ Апостолът е нашата мяра за време, мярата ни за българщина, заяви в своето слово заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов. Той е ключ за оковите, с които всеки един от нас невидимо е свързал себе си? Може ли всеки един да каже, аз съм посветил себе си на отечеството и за него трябва да се жертва всичко, дори и себе си, припомни думите на Левски заместник-председателят на Народното събрание.

Да почетат живота и делото на Васил Левски и да поздравят гражданите на Карлово по случай празника на града на митинга бяха вицепремиерът Валери Симеонов, заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, десетки народни представители от всички парламентарни групи.

На паметника на Васил Левски бяха положени венци от името на президента на България Румен Радев, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, на министър-председателя Бойко Борисов, от името министри, политически партии, от кмета на Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker