Ученик от ПГ "Владимир Заимов" е вицешампион на Европейско по вдигане на тежести
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 24 Юли 2018 16:41

17-годишен ученик от професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов" спечели сребърен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести. Иван Димов е представител на сопотската школа с треньор Иван Лухов, той стана вицешампион в категория 189 килограма        двубой. С 87 кг българинът бе втори в изхвърлянето, а в изтласкването остана трети  със 102 кг, като направи пет общо успешни опита златото бе за представителя на Азербайджан Омар Джавадов, събрал с един килограм повече двубой след 88 изхвърляне и 102 кг изтласкване.

България спечели  два сребърни медала още в първия ден на Европейското първенство по вдигане на тежести за 15- и 17-годишни щангисти в Милано.

Отличията идват два дни след като Българската федерация заплати глобата и направи възможно участието на младите наши състезатели в шампионата на Стария континент, който се явява квалификация за третите Олимпийски младежки игри през октомври в Буенос Айрес (Аржентина). И двамата ни представители в първия състезателен ден станаха вицешампиони в двубоя, съобщава официалният сайт на БФВТ wfbulgaria.com.

В категория до 50 кг при 15-годишните Габриел Маринов се нареди втори с двубой 174 кг. Възпитаникът на старозагорската школа с треньор Стоян Добрев грабна среброто като изхвърли 77 кг (бронз в движението) и после завърши изтласкването с 97 кг (четвърти в движението). Шампион е представител на Армения със 178 кг.


 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker