61-ва Стрямска бригада набира нови кадрови военнослужещи
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 30 Юли 2018 18:07

61-ва Стрямска механизирана бригада набира мотивирани, издържливи, всеотдайни и отлично подготвени военнослужещи, възпитани в мъжество и родолюбие, доблест и чест, обявиха от най-голямото съединение на Сухопътни войски в Българската армия.Вакантните длъжности в момента са осемдесет. За тях могат да кандидатстват завършили граждански средни или висши училища в страната или чужбина.

Преди близо месец в най-голямото съединение на Сухопътни войски у нас, базирно в Карлово постъпиха на работа като професионални войници близо 30 млади мъже. Те вече започнаха активна подготовка.

Конкурсните изпити за следващите кандидати ще се проведат от 10 до 12 октомври тази година, а крайният срок за подаване на документите е 14 август. Подборът на кандидатите е според личните качества и постигнатите резултати на изпитите. Желаещите да кандидатстват за военната професия могат да попълнят и подадат документи във военните окръжия по местоживеене, съобщиха от командването на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Специалното обучение, което преминават избраните военнослужещи е водолазна и алпийска подготовка, стрелба с различни видове оръжия, управление на специална военна техника,езиково обучение и способности, които могат да се развият единствено във механизираната бригада като част от Сухопътните войски на Българската армия.

Работата на професионалните военнослужещи дава възможност за кариерно развитие, за последващо обучение. Професионалните войници то 61-ва Стрямска бригада участват в мисии и операции извън територията на страната в подкрепа на международният мир сигурност. Представителни части на бригадата участват във всички национални, военни и исторически празници и годишнини. Войниците изявяват спортните си умения и подготовка в общоармейски шампионати и спортни състезания.

Има възможност за осигуряване на ведомствено жилище на войниците, съобщават от 61-ва Стрямска бригада.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker