Дойнов връчи медал на вицешампион, а той каза "Горд съм, че съм от Сопот"!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 07 Август 2018 05:42

Кметът на Сопот Деян Дойнов награди младият състезател по вдигане на тежести Иван Димов с медал за  заслуги към община Сопот. 17-годишното момче, ученик в Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов"  стана вицешампион на Европейското по вдигане на тежести в Милано. Там младежът

 

завоюва престижното отличие в категория 50 килограма. От години Иван  Димов  тренира и се състезава за спортен клуб “Самсон”. Перспективният ни тежкоатлет се подготвя под ръководството на треньора Иван Лухов. На официална среща при кмета на община Сопот Иван Димов получи медал, който няма в богата си колекция от медали, от национални и международни състезания.

Иван бе награден лично от градоначалника Деян Дойнов с медал за заслуги към община Сопот. Освен високото отличие за заслуги към родния град спортистът получи парична награда и луксозно издание на „Под игото“.

Развълнуван, Иван благодари на кмета. Навсякъде, където се състезавам, аз казвам, че Сопот е най-хубавият град на света за мен, сподели младежът. За мен е гордост, че живея тук и представям Сопот, кама още състезателят.

Приз "Плакет на община Сопот" получи от кмета на Сопот и треньорът Иван Лухов. Самият той изявен състезател в щангите, подготвя шампиони в този спорт. Деян Дойнов обеща подкрепа за клуба, който Лухов ръководи. Общината излезе от тежка финансова криза, преодоляхме много трудности, но вече сме в стабилно финансово състояние и можем да ви подкрепим, заяви Дойнов.

Спортният път на Иван Димов тепърва започва. По думите на неговия треньор предстои му много работа за предстоящите състезания. Амбицията на треньорския екип и на самия състезател е спечелване на квота да се състезава при мъжете на предстоящата олимпиада в Япония през 2020г. В мъжките щанги Иван ще вдига в категория 55 килограма.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker