Доброволци от френския корпус за солидарност пристигат с 6 тона дарение
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 09 Август 2018 17:54

Доброволци от Френския корпус за солидарност пристигат днес в Карлово. Те идват за втора поредна година и носят  дарение за детските градини. Посрещането ще е на стадион "Васил Левски" в Карлово, там ще се установят 60 рали-автомобила, натоварени с 6 тона

 

дарение от канцеларски и спортни материали, ученически пособия и оборудване за детските градини в общината. С тях пристигат 180 френски доброволци, за да зарадват децата на Карлово. Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’raid2018”, а в Карлово са по покана на Младежкия информационен център в града, който е и Евродеск точка за региона.
Събитието е част от инициативите за 12 август – Международния ден на младежта, като местните младежи –доброволци са подготвили посрещане на френските доброволци с български знамена и спортни игри и занимания за децата. Така насърчаваме доброволчеството сред младежите, осмисляме свободното им време през ваканцията с полезни за местната общност дейности и ги насърчаваме да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.
„Europ’Raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през 2015 те са вече 42, през 2016г.- 207, през 2017 – 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания,България и Румъния. През 2018г.  доброволците са вече 724, пътуващи с 242 автомобила ,разделени на четири екипа, които ще доставят дарения в Босна и Херцеговина, Албания, Македония и България. Като в България идват специално и само за децата на Община Карлово, по покана на МИЦ-Карлово.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker