Започват впечатляващи арт прояви, посветени на Международния ден на младежта
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 09 Август 2018 18:30

По случай отбелязването на 12 август - Международния ден на младежта, сдружение "Млади, активни, креативни", Куртово като Евродеск мултиплаер към Програмата "Еразъм +" организира следните събития:

10.08.2018 от 10:00 часа


 Арт ателие „Да творим и месим заедно“ – съвместна инициатива с участниците от  „Лятна занималня към  НЧ „Васил Левски – 1861“ гр.Карлово. По време на ателието участниците ще рисуват  върху глинени фигурки, ще изработят „Паното на приятелството“- с цветни отпечатъци от ръцете се, ще месят хляб и ще рисуват върху брашно с Даниела Танева, представител на „Хлебни къщи“  Пловдив ;
 Изложба с арт творби на младежите-участници в „Лятна занималня“ към НЧ“Васил Левски-1861“ гр.Карлово, изложена на открито пред читалището;
 Информационен щанд на Програмата „Еразъм+“, ЕДС, Евродеск на центъра на гр.Карлово;


12.08.2018 – от 09:00 часа до 12:00 часа


 Откриване на хепанинг по случай Международния ден на младежта в гр. Баня;
Демонстрации на различни стилове по плуване;
 Открит урок по плуване по метода „Връстници обучават връстници“;
 Забавни спортни състезания – групови и индивидуални;
 Информационен щанд на Програмата „Еразъм+“, ЕДС, Евродеск и викторина за програмата с награди;
 Награждаване на участниците с грамоти и награди;


Събитията се организират с финансовата подкрепа на Евродеск към Програмата "Еразъм +" . Всички желаещи могат да се включат в събитията, за да научат повече за възможностите, които дава Програмата „Еразъм+“ и да се позабавляват.


На 17 декември 1999 г. с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8-12 август 1998 г., 12 август да бъде обявен за международен ден на младежта. В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007-ма година. Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker