Девет горски служители ще пазят тази нощ гората от нов пожар
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 19 Август 2018 18:57

Просека около огъня, който бушува от вчера в Балкана над Карлово ограничи разпространението на пламъците. Преди час от там започнаха да слизат групите, които от 7.00 часа тази сутрин участваха

в гасенето. В потушаването на пожара участваха гасачески групи и служители на Горско стопанство – Карлово, екип на карловската пожарна, служители на Национален парк „Централен Балкан”. Преди обед към Балкана потегли формирование на 61-ва Стрямска бригада от 44 военнослужещи.

Преди час директорът на Горско стопанство – Карлово Златю Кличев изпрати нова смяна към мястото на пожара. До утре сутринта там ще останат девет горски служители. Те ще наблюдават и охраняват засегната територия.

Вятърът в Балкана продължава да е много силен, той разпалва сухата горска постилка под дърветата, каза Златю Кличев. Там, където беше възможно ограничихме разпространението на огъня с просека, но реално опасността не е отминала.

Директорът на Горско стопанство – Карлово каза, че мястото на пожара ще бъде под контрол и наблюдение и следващите 4-5 дни.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker