Карлово и градът-побратим от Германия с общи проекти за култура и бизнес
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 27 Септември 2018 17:37


Официална делегация от  Зехайм-Югенхайм, Германия водена от г-н Александер Крейсел, кмет на града присъства на заседанието на Общинския съвет в Карлово. По време на заседанието Александер Крейсел представи своята община. Той посочи  исторически факти и коментира  забележителностите на града. Г-н Крейсел

 

подчерта, че провинция Хесен, в която се намира община Зехайм-Югенхайм е една от най-силните икономически провинции в Германия. Той благодари на кмета на община Карлово д-р Кабаиванов за топлото посрещане и го увери, че очаква съгласно  Меморандума за побратимяване между двата града, да започнат работа по няколко общи проекта.
В дневният редна заседанието  бяха включени 15 докладни записки. Приети бяха решения по докладните записки: Вътрешно компенсирани промени по общинския бюджет, ободряване на Проектобюджет за 2019 г., актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2018г. и др. Разгледани бяха още докладни записки за СУ „Христо Ботев” Калофер и информацията за Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Карлово”. Други докладни записки, разгледани и приети на заседанието на Общински съвет Карлово бяха свързани с одобряване на Подробни устройствени планове и разпореждане с имоти общинска собственост.
Всички решения, които бяха взети на днешното заседание на Общински съвет Карлово ще бъдат публикувани на официалната  страница на община Карлово в законно установения срок.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker