Столетово избра Мирослав Колев за свой кмет
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 14 Октомври 2018 18:39

Карловското село Столетово си избра кмет днес, начело на селото застава Мирослав Колев. За него гласуваха 341 избиратели от общо 449 гласували на тези избори. Общият брой на избирателите в Столетово е 642.

В надпреварата за кмет на селото участваха трима кандидати. 36-годишният Мирослав Колев бе издигнат от ВМРО-БНД и подкрепен от коалиция „Обединени за община Карлово”. БСП също издигна

свой кандидат – 22-годишната Стефани Тодорова работи във ВМЗ – Сопот и учи задочно в Университета за хранителни технологии в Пловдив. Тя събра 18 от подадените днес гласове. Със 78 гласа от съселяните си се отчете 72- годишния Андрея Радев, издигнат от Инициативен комитет.

 

Частичните избори в Столетово бяха назначени с Указ на президента Румен Радев след като през февруари тогавашният кмет абдикира от поста. 29-годидишният, бивш рейнджър, Тодор Иванов излезе в отпуска и не се върна на работа след като тя приключи. В селото положението стана скандално и през март той подаде оставка.

Мирослав Колев е магистър по библиотечно-информационен и културен мениджмънт. Той е председател на настоятелство на читалище „Христо Ботев” в Столетово, а преди това няколко години бе негов секретар .

От няколко години е директор на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров” в Карлово, зае този пост след конкурс.

36-годишният младеж избра да се върне в родното село, макар и за година, до редовните избори, защото, както казва той, го е грижа за Столетово. През последните две години Мирослав Колев успя за превърне затвореното училище в музей, да събере доброволци и да изгради с тях детска площадка, а само преди няколко седмици започна нов проект за кът за отдих в селото.

Изборите показаха, че Мирослав Колев се ползва с огромно доверие от жителите на Столетово.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker