Пак почистиха сметищата, които правим, а ние ще опазим ли чисти терените?
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 18 Октомври 2018 17:59

На 13.10.2018 г. за пореден път на територията на град Карлово се извърши почистване на образувалите се нерегламентирани замърсявания около контейнерите за битови отпадъци, създадени от недобросъвестни граждани. Почистени бяха също така местността „Конлука” и района около бившия завод „Домостроител“ АД. Това

 

съобщиха от пресцентъра на община Карлово. Ето какво се казва още в съобщението:
Уведомяваме Ви, че е забранено в съдове за битови отпадъци изхвърлянето на отпадъци от промишлеността, селското стопанство, животновъдството и всички видове отпадъци от строителството, както и такива отпадъци, които биха довели до увреждане на самите съдове, сметоизвозващата и сметообработващата техника.
Третирането и транспортирането на отпадъците при извършване на текущ ремонт или реконструкция на сгради и съоръжения от физически и юридически лица, за които не се изисква разрешение за строеж, се организират от притежателите на отпадъците, от изпълнителя на строителството или разрушаването или от друго лице чрез заявка и заплащане на специализиран контейнер.
Уважаеми съграждани, с цел опазване на чистотата на територията на Община Карлово приканваме всички граждани да спазват утвърдения ред за третиране на конкретния вид отпадъци, регламентиран с Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Карлово и при установяване на нарушители и/или новообразувани нерегламентирани замърсявания, да сигнализират общинската администрация :
на телефони: 0335/54688, GSM 0893406152;
на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ;
на сайта на Община Карлово: http://www.karlovo.bg.
Всякакви други начини за сигнализиране на компетентните органи са непрепоръчителни.

Пресцентър на община Карлово

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker