16-годишната Виктория Трифонова стана кмет за един ден
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 30 Октомври 2018 16:01


Виктория Трифонова ученичка  от Х „б” клас в СУ “Васил Левски” стана Кмет на община Карлово за един ден
За единадесета поредна година община Карлово е

 

домакин на инициативата “Мениджър за един ден” - под надслов „Вдъхнови бъдещето” на Джуниър  Ачийвмънт България. 21 ученици от СУ “Васил Левски” и СУ “Христо Проданов” имаха възможността да участват в един реален работен ден от управлението на общинска администрация.
Виктория Трифонова ученичка  от Х „б” клас в СУ “Васил Левски” зае ключовата позиция – Кмет на община Карлово.
Мартина Дочева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Миглена Петрова и Теодора Петрова от СУ „Христо Проданов”  станаха заместник- кметове на общината, Диана Глухарска от СУ „Христо Проданов”– секретар, а Стефан Златинов от СУ „Васил Левски” стана началник отдел „Канцелария”.
Останалите ученици бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно  и правно обслужване”,  дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, дирекция “Финансово стопански дейности”, отдел “Природни ресурси, екология и земеделие”, отдел “Канцелария”, звено “Инспекторат”. Учениците имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи. По време на своя работен ден Деана Гидикова от СУ „Васил Левски”, разпределена в отдел „Култура”, даде интервю за Радио „Фокус” Пловдив на тема „ Народните будители”.
Д-р Емил Кабаиванов поздрави участниците, като им пожела да завършат образованието си с отличен успех, да бъдат добре подготвени и преодоляват трудностите в живота, да постигнат мечтите си, реализират поставените цели и да бъдат отговорни в своите действия. Кметът каза на учениците, че винаги са “добре дошли” в общинска администрация и е готов да изслуша всички техни идеи и предложения. На всички ученици бяха дадени Сертификати за участие в инициативата.
Ръководители на учениците в инициативата „Мениджър за един ден” 2018 година в Карлово са преподавателите Мария Петрова от СУ „Христо Проданов” и Спаска Бистрашка от СУ „Васил Левски”.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker