Протест! Шофьорите блокират Подбалканския път!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 09 Ноември 2018 16:03

Шофьори  от Карлово и Сопот излизат на протест тази неделя заради високите цени на горивата, застраховките  и данъците на автомобилите, съобщението бе разпространено в социалните мрежи. Протестът ще се проведе

 

пред сградата на така Спортната зала в Сопот, а от 14:30 до 15.00 часа ще бъде блокиран подбалканския път София - Бургас. Очаква  се в проявата да се включат  десетки граждани, които искат да изразят недоволството си от високите цени на горивата, застраховките и данъците в България.
" Чашата вече преля. Аз съм шофьор на тир и пътувам в цяла Европа. Цената на 1 литър дизелово гориво в Люксембург струва 1,20 евро, но минималната заплата там е 3000 евро, а в България е работим цял месец за 250 евро. Не желая да търпя повече политиката на управляващите и затова искам да изразя своята позиция", коментира гражданин от Сопот, който ще участва в протеста. Той заяви още, че протестът не е политически, а граждански с цел да се покаже нетърпимостта със случващото се относно високите цени на горивата, данъците и застраховките в България.

 

Към настоящия момент цените на литър дизелово гориво в района варират между 2.25-2.38, на бензина от 2.19 до 2.25 лева/1л, а на пропан бутан - между 1.05- 1.11 лв. за литър.


Междувременно вече много медии съобщиха, че протести срещу високите цени на горивата се организират и в много други населени места на страната.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker