Парапланеристи в надпревара за целно кацане в Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 09 Ноември 2018 16:28

Българската столица на парапланеризма, подбалканският град Сопот за пореден път ще бъде домакин на състезанието Sopot Open Accuracy / Сопот Оупън в дисциплината целно кацане/ от 16-18.11.201-та. Регистрацията е на 16-ти в петък. Домакин на въздушната надпревара ще бъде комплекс Лифт Сопот.

Организатор на състезанието е Спортен клуб “Шамбала”. Състезанието е част от спортния календар на Международната федерация по въздушни спортове (FAI) и носи точки за световната ранглиста. В него ще вземат участие както български, така и чуждестранни състезатели.

Състезателните полети в дисциплината целно кацане са изключително атрактивни както за участниците, така и за публиката. Регистрацията на участниците ще бъде в петък, когато ще се проведе и тренировъчния ден.

Целта на  всички участници  ще бъде мишена, която представлява електронно измервателно устройство, което отчита отклонение от идеалния център през 1 см. Точката, която трябва да оцелят пилотите при кацане, е с диаметър 2 см, което е идентично с размера на монета от 5 стотинки.

От пилотите се изисква максимална концентрация и усет за крилото във финалния заход и при кацането. Съдийска комисия ще следи за първата точка на приземяване и отчита резултата на всеки един състезател. Измерването е до 500 см. В крайното класиране победител е участникът с най-малък сбор сантиметри от всички изпълнени полети.

Планирани са 6 рунда, като след 5 рунд отпада най-лошият резултат. Състезателите ще се борят в категории жени и мъже. В неделя, след закриване на състезанието ще се състои  церемонията по връчване на наградите. За всички любители на въздушните спортове ще има въздушна акробатика, делтапланери, тандемни полети с парапланери. Организаторите са подготвили и още изненади за всички докоснали се от магията на небесното царство и магията на летене.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker