Сопот премахна таксите на детските градини
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 12 Ноември 2018 16:34

Таксите за детските градини в община Сопот стават символични от началото на 2019 година. Родителите или настойниците на малчуганите ще плащат само по 5-6 лева на месец за услугата децата им да посещават забавачница. Това обяви кметът на Сопот Деян Дойнов на общоградско събрание, на което той отчете дейността си през трите години от своя мандат. На отчета с готовност

да отговарят на въпроси на граждани бяха заместникът му Николай Новаков, секретарят на общината Мехмед Тухчиев, както и експерти от администрацията.

 

Сега размерът на таксата е 50-60 лева на месец. В Сопот има три детски градини. Намаляването на размера на таксите за детските за детски градини до символични суми бе едно от предизборните обещания на Дойнов. Имаме готовност да премахнем изцяло таксите на детските градини, увери кметът на Сопот.

Гражданите тепърва ще оценяват придобивката, но за Деян Дойнов и екипът му това е голямо постижение, особено след решаване на проблема с огромната задлъжнялост на общината през периода 2003-2015 година. Според сегашната управа дълговете бяха близо 13 милиона лева, а в общинските дела имаше огромен брой трудно решими административни и юридически проблеми. Сопот излезе на чисто в резултат на строга финансова дисциплина, няколко съдебни дела за защита на интересите на общината. Силна подкрепа оказа и правителството, което опрости близо шест милиона лева задължения, половината от които по Оперативна програма околна среда. В три дискусии за финансовото състояние на общината, кръгли маси, на които бяха поканени бившите кметове и общински съветници на Сопот Деян Дойнов и Николай Новаков коментираха финансовото състояние на общината от встъпването им длъжност досега.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker