Два часа блокада от Сопот до Карлово, народът готов да тръгне към София
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 11 Ноември 2018 15:35

С трицветни национални знамена и лозунги „Стига сте ни крали, стига сте ни яли”, „Край на съвременния феодализъм” и „Няма да плащам за грешките на другите” хиляди хора – млади и стари, от Карлово и Сопот и съседните населени места излязоха днес на протест срещу високите цени на горивата, новите условия за застраховане на автомобилите и данъците, които се задават. Това е само началото, обяви

от мегафона Марин Стефанов, един от организаторите на протеста в Подбалкана. Ако не ни чуят, ще блокираме София и цялата страна, заяви той, уверен, че резултат от протеста ще има.

 

Точно в 14.30 часа, както бе огласено още в петък, хора и автомобили блокираха Подбалканския път пред портала на ВМЗ в Сопот. Блокадата бе огласена от тромби и клаксони, а хората коментираха непоносимата тежест, която ще носят с новите цени на горивата и новите налози. Имам вартбург от 1988 година, разказа Илия Делидимов. Поддържам го в отлично състояние, но ходя с него само до лозето, което е в полите на Балкана над града. От сега нататък ще наемам хеликоптер, защото с любимата ми кола ще ми е много скъпо, с тъжна ирония сподели възрастният мъж.

Имаме малък бизнес, съпругът ми е строителен предприемач, поддържа бус, с който си върши работа, каза Стоянка Димитрова. И тя, и мъжът и Васил останаха на протеста два часа. Ако не спрем това, което са ни приготвили, ни чакат тежки дни, заявиха те. Дотегна ни от всичко, не се издържа повече, отсече Никола Пингелов от Сопот, а приятелят му Неделчо Тумбалиев е категоричен, че ще замине за Германия и няма да стъпи в България, ако ще да умре от мъка.

Хиляди автомобили и хора блокираха Подбалканския път от портала на ВМЗ до изхода на Карлово за Бургас и Пловдив. Цялото трасе бе непроходимо от автомобили, дори пешеходци не можеха да проврат в продължение на десетина километра. Колите окупираха и бензиностанциите и макар и за кратко принудиха обектите да спрат работа. Въпреки невижданото стъплотворение от коли, протестът мина без нито едно произшествие.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker