Президентът: Оставката е абдикация от отговорност
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 12 Ноември 2018 16:00

Оставката на правителството в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Това заяви днес в Карлово президентът на република България Румен Радев по повод протестите в страната. Той бе на посещение в 61-ва Стрямска бригада и направи преглед на въоръжението и бойната техника и се срещна с военнослужещи от бригадата.

Властта трябва да знае, че

 

отказът от управление, бягството от проблемите, поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация, коментира още президентът.

Мисля, че протестите са демократично право и те възвръщат и надеждите , и достойнството на българите като граждани, затова те са закономерни, заяви още Румен Радев.

Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори.

Не само това, гласът на гражданите, техните болки, техните тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите. Властта губи сензорите си, усещането си за проблемите на хората.

И ако няма чуваемост, ако няма съответните мерки, ако продължават изявления - арогантни и цинични, ако продължава неразбиране на на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават.

На въпрос дали протестите са политически режисирани Румен Радев каза: „Не мога ви кажа дали са политически режисирани. Но според мен никой не може да изкара хората насила на улицата“.

Президентът отговори и на въпрос как би коментирал думите на Цветан Цветанов, че е разединител, а не обединител на нацията. Обединител не мога да стана на неправдата, не мога да бъда обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите притеснения, неговите болки и неговите надежди, заяви президентът. В обръщението си аз изрекох истини, които българите знаят, но политиците, отказват да чуят.

След срещата на президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България с военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада, стана ясно, че са обсъждани не само социални и битови проблеми. Напротив, нашите военнослужещи са високо интелигентни, мислят за бъдещето на България, каза Румен Радев. Затова поставят основно проблеми как да станат по-добри в своята дейност, как да придобиват нови съвременни способности.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker