Строят нов парк в центъра на Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 02 Декември 2018 17:01


Благоустрояват Баня с проекти на община Карлово и местното кметство. Дейностите са в ход и обхващат изграждането на парк, ново осветление и подмяна на стар водопровод с нов.

Нов парк грейва в сърцето на Баня, неговото изграждане ще придаде модерен вид на курорта. На площ от три декара, разположени в съседство с площада на града, ще бъдат оформени зелени цветни зони, ще бъдат монтирани фитнес уреди за спорт на открито, детска площадка. Между пешеходните алеи, оформени от паваж, ще бъдат засадени декоративни дървета и храсти. Ще се монтира и малка градска чешма. Подходящо осветление ще огрява вечер новия парк.

Обектът се изгражда на мястото на запустяла и неизползвана повече от 30 години градинка с остатъци от стар обект. Проектът за новия парк е на община Карлово, средствата са от местния бюджет, обясни кметът на Баня Стамен Гешев. Вече приключва първият етап от строителството. В продължение на два месеца бяха изградени подземни комуникации, електроснабдяване и ВиК.

Рано напролет дейностите по оформянето на парка ще продължат, каза Стамен Гешев. Тогава ще бъдат монтирани спортните и детските съоръжения. Експерти ще помагат на кметството за избора на декоративни дървета и храсти, които ще опасват новата зона за отдих.

Междувременно кметството изгради осветление на входа на Баня от Пловдив и улицата, която води до населеното място. Средствата са осигурени от кметството, каза кметът на Баня. За първи път се монтират улични лампи по тази част от улица „Карловска”. Подходящи лампи осветяват нощем перголата-чешма, символизираща курорта с минералните извори до автогарата.

В ход е още един проект на общината в Баня. Подменен бе старият 60-годишен водопровод на улица „Родопи” с нови PVC тръби. Трасето е 900 метра. Кметът на Баня Стамен Гешев вече организира възстановяването на настилката по най-дългата улица на градчето.

През тази година Баня се разкраси с още три зелени къта за отдих - градина с фонтан в началото на курортната зона, пергола с къщичка за книги на площада, която вече е любимо място и за деца, и за пенсионери, и надпис „Баня” в стил Холивуд в началото на населеното място.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker