Пускат отново прочутата красновска баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 15 Декември 2018 15:43

Община Хисаря отваря отново прочутата баня в курорта Красновски минерални бани. От няколко години банята бе затворена поради невъзможност на дружество, собственост на покойния бизнесмен Димитър Язов, да я стопанисва. Обектът бе част от концесия, включена между Община Хисаря и фирма на предприемача. След смъртта на бизнесмена обаче дружеството концесионер бе обявено в несъстоятелност и общината реши отново самостоятелно да експлоатира обекта.

Докато банята е била отдадена на концесия обаче, в нея са били извършени промени. В едното отделение басейнът е бил разширен за сметка на душовете и другите съоръжения, използвани за къпане. Засега то остава затворено. Ще работи само едното крило на банята, като единия ден то ще е само за мъже, а на следващия - за жени.

В момента в банята се извършват ремонтни дейности, включително и на електрическата инсталация. Те ще приключат до няколко дни, заяви кметът на общината инж. Пенка Дойкова. Осигурен е обслужващ персонал, по програма за временна заетост там ще има няколко санитари.

Възстановяването на дейността на банята зарадва най-напред жителите на Красново. А посетителите са от целия регион, каза кметът на селото Цвятко Истилянов.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker