В Старо Железаре още събират помощи за опожарените семейства
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 15 Декември 2018 15:57

В началото на дарителската кампания бяха събрани и разпределени по 600 лева за Гергана Главчева и баба Въла Кръшкова

Помощ  по 600 лева получиха двете семейства, чийто къщи изгоряха в опустошителен пожар в Старо Железаре на връх Димитровден тази година. Средствата бяха събрани от местни жители по време на кампания, организирана от кметството. Хората оставяха в кутии, поставени в магазините на Старо Жлезера малки суми пари, за да подпомогнат пострадалите. Събраните пари бяха разделени по равно на двете семействата, каза кметът на Старо Железаре Илия Тонов. Но дарителската кампания не е приключила, съобщи кметът. След новогодишните празници кутиите ще бъдат отворени отново и събраните пари пак ще бъдат дадени на пострадалите от пожара семейства, уточни Илия Тонов.

На 26 октомври лумна пожар стопанска постройка в Старо Железаре. Буйният огън веднага се прехвърли към съседните къщи – на Гергана Главчева, която живееше там с двете си деца и на баба Въла Кръшкова, която обитаваше дома си сама. Кметът на Старо Железаре Илия Тонов и съседи се втурнаха да гасят, но стихията направи на пепел двете къщи. Община Хисаря подкрепи семейството на Гергана като и предостави на самотната майка за временно ползване общинско жилище. Баба Въла Кръшкова първоначално се прибра при дъщеря си в Пловдив, но сега отново е в Старо Железаре при своя родственица и иска да остане в в селото си, където се е родила и живяла. Дъщерята и зетят на възрастната жена отправиха апел за помощ в социалните мрежи. Те канят всeки, който може, да помогне, баба Въла да доживее старините си в собствен дом.

Днес този дом е изцяло изпепелен и всичко е изравнено със земята, написаха те. Нека бъдем съпричастни и помогнем на жената да изживее последните си години спокойно, в свой дом. По Коледа се случват чудеса, да помогнем за изграждането на нов дом, призоваха дъщерята Илиана Герова и съпругът и Бото Ботов.

ЦКБ клон Пловдив

IBAN BG45CECB97901078153500

Титуляр на сметката Бото Митов Ботов

Телефон на Бото Ботов-0888320135, 0898939321

Телефон на дъщерята на Ботов-Илиана Герова е 0899965813

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker