Убиецът на Десислава остава в ареста
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 18 Декември 2018 16:59


Апелативният съд в Пловдив остави в ареста 42-годишния бившият военнослужещ Светослав Каменов, обвинен в убийството на рейнджърката Десислава Стоянов в град Сопот. Според прокуратурата има достатъчно данни, които сочат, че точно той е извършил зверството. Освен това Каменов обяснил всичко на полицаите и признал.

На противоположно мнение беше защитата на обвиняемия. Адвокатът на Каменов изтъкна, че обвинението се крепи само на непреки доказателства, а след задържането си Каменов се възползвал от правото си да не дава обяснения.

Апелативните съдии възприеха становището на прокуратурата и потвърдиха най-тежката мярка "задържане под стража". Определението е окончателно.


Днес убитата Десислава Стоянова  бе погребана с военни почести в родния си град Карлово.

Светослав Каменов е на 42 години, роден в Сопот, но живеел в района на Мездра. Осъждан е за неплащане на издръжка и за подаване на неверен сигнал, но е реабилитиран. Той беше задържан на 6 декември край врачанското село Зверино, след като се е укривал няколко дни. Жертвата му е дала колата си за ремонт, а вместо това той я предал за скрап в автоморга и е взел парите. Жената е убита на 30 ноември.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker