Ротари - Карлово с уникален 3D макет на града!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 28 Декември 2018 00:00

Уникален бронзов монумент, който представя Карлово на длан ще бъде открит утре 29 декември, събота. Той се намира на улица "Водопад" срещу Червената сладкарница, церемонията започва в 10.30 часа. Лентата ще прережат президентът на Ротари клуб-Карлово Петър Ламбрев, кметът на общината д-р Емил Кабаиванов и председателя на Общински съвет Карлово Теодор Шойлеков .

"Карлово на длан" е

3D макет на историческата част на Карлово, центъра и продължава до водопад "Сучурум", в него са включени общо 43 обекта като 34 от тях са представени с пространствени  изображения на улиците и сградите в умален мащаб. Всички обекти са описани в табела. Там  са паметникът на Васил Левски, родната къща на Васил Левски, двете църкви „Свети Николай” и „Света Богородица”, Куршум джамия, сградата на Историческия музей, част от историческите и архитектурните забележителности на Старо Карлово, паметникът на братя Евлоги и Христо Георгиеви, читалище „Васил Левски“, Часовниковта кула.

 

 

Проектът е на Ротари клуб-Карлово и стартира преди повече от година, когато президент на клуба бе Теодор Шойлеков.

Карлово на длан е своеобразен паметник, а в същото време и карта на града с нужните ориентири.

Монументът е дело скулптора Борис Борисов, той е авторът на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово. Средствата за рeализирането на проекта са предоставени от членовете на РК Карлово и дарения. На благотворителна инициатива на Ротари клуб Карлово бяха събрани 9 хиляди лева. Кметът д-р Емил Кабаиванов и общината също подкрепиха проекта на „Карлово на длан".

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker